fredag 25. oktober 2013

Irente

Fredag ettermiddag satt Ida, Nora, Johanna, Kristine, jeg og jordmor Hege forventningsfulle i en minibuss på vei opp til Irente. Endelig klare for en uke oppi fjellene, deilig å komme seg litt vekk fra boble livet på TICC. Etter 4 timer i minibuss oppover i fjellene var vi endelig fremme på Irente farm, der vi møtte resepsjonisten, Mr Jacson og fikk servert biffgryte. Det var deilig å nyte den kjølige luften, etter den siste uken med ekstrem varm temperatur i Tanga.

Før vi startet på jobb mandag morgen hadde vi 2 flotte dager i Irente. Lørdag morgen var vi tidlig oppe og klar for en 7 t gå tur i regnskogen. Vi fikk sett flott natur og gikk forbi mange små landsbyer. Vi hadde med oss en flink guaid og vi kjente det var deilig å bevege på kroppen. Vi spiste lunch på en gress slette i en liten landsby og hadde mange tilskuere. Etterhvert som vi fant ut at vi hadde alt for mye mat var det fint å kunne dele med alle de søte små barna som løp rundt oss. Med gnagsår på beina (pga all sanden som klarte å komme opp i skoene) fortsatte vi mot målet som var et vannfall. På veien møtte vi en grønn kamelon og mange barn og voksne som hilsen på "Mambo", "Jambo", "Habari" osv. Vi møtte til og med et følge med mange kvinner som følgte en nybakt mor hjem til familien hennes for at hun skulle bli stelt med å få hjelp til å passe på babyen de neste 40 dagene.
Klare for frokost
Deilig med litt frokost forandring
Hvor er vi ?
Kart som hang i resepsjonen
 Klare for 7 t gå tur med vår søte guaid
 Inni regnskogen
Endelig matpause etter mange timer til fots

 Fjell og grønne trær
Møtte mange afrikanere på vår vei lastet med forskjellige ting på hodet
Søndag satt vi oss i minibussen igjen for å dra på markedet i Lushoto. Vi la fort merke til at disse menneskene var anderledes enn i Tanga. Her fikk vi nesten ikke ta bilder og det var UMULIG å prute, til og med guaiden gjorde en stor innsats for å få bedre priser til oss. Etter titting på grønnsaker og alt mulig rart var vi klare for å dra på vin smaking. Eller rettere sagt, det vi trodde var vin smaking. Vi kjørte oppover til vi kom til et stort område med vin planter og flott skog. Det var en tysk mann som levde i sølibat som eide området. Det virket ikke helt som han skjønte hva vi ville komme å se for han tilbød ikke vin smaking. Men han hadde tilfeldigvis litt vin i kjøleskapet vi kunne smake på. Det ende med at vi smakte på vin og kjøpte med oss 3 kasser med vin uten å tenke på hvordan vi skulle få det med oss til masai landsbyen senere neste uke.
 Smil :)
 Vin planter
Kaffebønner før de er ferdig
Endelig tid for lunch - suppe og tidenes beste brød
En av dagene var vi på Irente View cliff lodge. Her var det utrolig flott å se på solnedgangen. Det var flott utsikt til fjellene på alle kanter og det var flott å avslutte dagen med flotte minner. Det eneste vi ikke tenkte på var å ta med oss hodelykter på tilbakeveien. Hvem skulle tro vi hadde vært i Afrika i 5 uker der vi gikk redde tilbake til hotellet i bek mørten. Når det blir mørt i Afrika er det mørt og afrikanerene er faktisk umulige å se!
Klare for middag på Irente View cliff lodge og se solnedgangen
 Flott solnedgang 
 Solnedgang i fjellene
Ser sola forsvinner i horisonten
 Nyter en utrolig flott solnedgang :)

1 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint at du vil dele alle de spennende opplevensene med oss og så mange fine bilder du har tatt. Gleder meg til å lese nye blogginnlegg. Klem mamma

Legg inn en kommentar