fredag 4. oktober 2013

T.I.C.C Tanga international competence centre

Denne uka har gått til introdukasjon og swahili kurs. Vi skal tilsammen ha 15t kurs og MASSE som skal læres. Jeg fant raskt ut at turistspråket i Kenya var ganske mye lettere enn å lære ordentlig swahili. I Kenya sa vi JAMBO (hvordan går det) til alt og alle, men nå har vi lært at det er mange faktorer som spiller inn på hvordan vi skal si "hvordan går det". Hujambo, sijambo, Hamjambo, hatjambo, habari, shikamoo eller MAMBO (sistnevnte er ungdomsspråk).


"Mama Ruth" som er en norsk sykepleier og leder for TICC er den livligste personen du kan finne her på jord og er utrolig god i swahili. Gjennom TICC 3 slagord *CONNECT * COMBINE *CREATE skal vi ha 13 uker praksis og sammarbeide med befolkningen i Tanzania. På onsdag fikk vi informasjon om alle programområdene, det virker kjempe spennende:

- Pregnant Women
- Children under 5 years
- School health program
- Out of school youth
- Mental health
- Educational sponsor program
- Famely home
- Vicoba Microfinance
- Nutrition and famely gardens


Mzungu, Muzungu hørte vi overalt på markede i Tanga by som mest minner om et loppemarket. For å si det sånn skiller vi oss ut som hvite/europeere. Men jeg ble veldig positivt overasket over hvor hyggelig alle Afrikanerene var. Vi bor ca 25 min med buss fra byen og nærmeste nabo er et skur. Området er flott og hvem kan klage når man har badestrand på området? På den måten blir jo kontrastene enorme når vi først beveger oss ut av vårt flotte boble liv og inn til Tanga by på de hompete veiene.

Dagern starter med en overaskene flott frokost :D
 Dette er rommet mitt de 3 neste månedene - deler rom med Ida :)
Her bor vi!
 Fin plass å spille kort eller skype

 Dagens antrekk - en dristig måte å knyte kangan på ;)
FUN IN TANGA WITH KANGA :D:D

1 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til, vi gleder oss til bloggen hver dag, hilsen alle oss her hjemme, mjauuuuu

Legg inn en kommentar