torsdag 24. oktober 2013

Dagsenter & hjemmebesøk med mama Mzoo

Denne uken har vi vært med mama Mzoo. Vi har vært på day care center og hjemmebesøk i ulike familier. Det har vært lærerikt, spennende og litt trist.

Det er trist å høre om hvor tabu det er å få en unge som ikke er helt som alle andre. Hvordan de blir stuet vekk uten å få mat og kjærlighet. Det har vært flott å være på dette dagsentere å sett hvor fint disse barna har det. Hvordan de får omtanke, oppmerksomhet og hvor dyktige de som jobber der er. Når barna kom til senteret kunne de ikke strekke ut fingrene. Nå kan se strekke på fingre, strekke ut beina litt mer og de kan smile og le. De er helt herlige og du kan se at de er kontaktsøkende og aktive. Det er et utrolig bra prosjekt som jeg er utrolig glad for at jeg har fått muligheten til å være en del av å komme med innspill for forbedring.

I løpet av uken fikk vi ideer og tanker om hvordan vi kan hjelpe barna å få det enda bedre. Dette skriver vi i rapporter og neste studentgruppe skal følge det opp videre. Vi har bla snakket om tannhygiene, kjøpe en ball, jobbe med å få masasjen enda bedre og kjøpe inn en form for gå stol. Gleder meg til å høre hvordan det går med de gjennom de andre studentene som skal de fremmover de neste 2 månedene :)


 Treningsøkt
 Se hun smiler :)
 Stå/gå trening
Hjemmebesøk var også utrolig spennende. Hvor mange kan fortelle at de har vært på besøk inni små jordhytter i Afrika og hatt chek ups? Poenge med hjemmebesøk er å hjelpe familien til å få bedre levevilkår. Vi kan ikke gjøre arbeide for dem, men vi kan lære dem hva som er viktig og hvordan man kan tjene penger. Vi følger opp hvordan barna har det, er de syke, pusser de tenner? Hvordan kan foreldrene tjene penger? Ha en hage med grønnsaker og selge de? Det var fint å se mama Mzoo var snill og omtenksom, men samtidig streng og konkret for at mødrene skulle skjønne alvår for hvordan de skulle tjene penger til familien og spare penger til bedre boforhold.
 Kjøkken og hønsehage
 Her hadde de fått opp plast for å gjøre doen litt mer diskre
 Bananene vokste flott
 Her var det en annen familie som hadde flotte grønnsaker fra hagen sin
Mama Mzoo er en herlig dame som er så glad for at vi er her og jobber i Tanzania. "Dere er mine flotte barn" sa hun til oss siste dagen denne uka og et bilde måtte bli tatt for å dokumentere nytt vennskap. Takk for en fin uke mama Mzoo :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar