onsdag 16. oktober 2013

Hompetitten - Vi er på safari !

Her i Afrika har det vært noen helligdager og vi har benyttet sjangsen til å dra på safari med Ilya tours & Safaris. Det har vært mye kjøring på alternative veier, men det gjør jo bare historiene enda bedre. Vi brukte 8 timer fra Tanga til Arusha, der vi hadde en overnatting før vi begav oss ut på et safari eventyr vi aldri kommer til å glemme.

Vi var i Lake Manyara, Ngorogoro (krater) og Serengeti som er de mest kjente/største parkene her i Tanzania. Her fikk vi sett Sebraer i fleng, løpende til vannhull og fra vannhullet mens de lagde noen syke lyder. Ellers var hygiener, elefanter og bøffalo noe som støtt og stadig sto foran bilen. Vi var også heldige å så Simba (løve) og mange søte løvunger. På dyrefronten var vi igrunn godt fornøyd med alle våre funn. Naturen var også helt utrolig flott og veldig varierende. Vi hadde med oss egen kokk og bodde på ulike telt plasser der do mulighetene var et hull i bakken. Vi endte med søvnløse, kalde netter, men intrykkene var mange og unike.
Da var vi klare for Safari :)
 Funnes oss tilrette i baksetet
 Klar for å kjøre inn i Ngorongoro - spent :D
Utsikt over krateret - Ngorongoro
Begrepet "I fix, I fix" ble en vanlig frase når det gjaldt vår suverene safaribil med små starts problemer. Og etterhvert som ting i bilen sluttet å funke koblet bare sjoføren ut noen ledninger og vi kunne suse videre. "No problem". Vel og merke kunne han ikke kjøre saktere enn 60 km/t for å holde seg på tidenes mest hompete vei. Mens vi suste bortover i 70-80 km/t og ante fred og ingen fare hørte vi et bomp og et kras og før vi viste ord av det lettet rumpa opp fra setet, jeg hadde et lite kræsj i taket før vi sladde bortover på grusveien. Betryggende nok var det bare det ene hjulet som falt av, eller rettere sagt en del som knakk så hjulet fikk en ny plass. Flaks for oss at vi hade en god sjofør og at det tilfeldigvis var en annen sjofør som hadde med seg denne bildelen som var knokket hos oss (hva var egentlig odsen?). Videre fikk vi nesten taket i hode none ganger, og den ene jernstangen knakk. Men tro det elle ei klarte vi å komme oss helberget hjem med sand som dekket oss fra topp til tå.
 Her diskuteres hva som skjedde med bilen og hva som må gjøres?
Fiksbart ?
  
Kristine og Lise nedstøvet i bilen 
Vi hadde en helt toppers tur jeg aldri kommer til å glemme :D Turen var utrolig spennende og lærerik. Jeg kan mange funfakts om dyrene i Afrika for å si det sånn. Viste dere at flodhestene bæsjer hver 50 m for at de skal finne veien tilbake til sitt egent vannhull? Eller at sebraene står annen hver vei for å holde utkikk for hverandre?  Hakona matata !!! :)
 Veldig fornøyde når elefantene nesten kom helt bort til bilen

 Sebraer var det overalt - morsomme dyr som lager mange rare lyder.
 Møte mange store pusekatter - de fleste virket ganske trøtte i varmen
 
Turister på tur !
 Turist rompetaska er alltid med - veldig lekkert på bilder
Disse 2 har funnet seg en overmiddels god middag
 Denne lille kunne jeg gjerne tatt med hjem <3 p="">
 JAKT - 2 løver dreper en sebra ! WOW
Første telt stopp
 
 Middag i Serengeti
 
 Hver morgen var det pakking på høyt nivå for å få med mat, telt og alt formye bagasje!
Kalde etter natt 2 i telt og klare for siste dag med safari :):)

 Sebra familie :)
Hvem kan vel klage når man møter Simba og Nala på så nært hold?
Så møte vi en annen søt pusekatt - sjulte seg litt mer, men her er en chikita :)
Flodhestene tittet så vidt frem
 Plutselig dukket det opp en liten ful 
 Lattermilde hyjener finner man overalt !!
Så møtte jeg selvfølgelig POMBA, og sebraer...igjen... 
 Vi møtte en stor pip
 Et lite glimt av Kilimenjaro på vei hjem til Tanga :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha så du hygiener??

Anonym sa...

ååå jeg vil åå ha pusekatter!!! ta med en heeeiiimmm! den kan bo i kurven til Molla

Lise sa...

Ja, nå la jeg ut et bilde til bare for deg !! De var jo overalt !!! Er ikke sikker på at molly vil dele kurvensin med en pus som er tyngre enn deg, men du kan jo spørre ?!?! Mjaaau

Sandra sa...

Dere så jo masse bra da..! Kjempefine bilder..

Legg inn en kommentar