torsdag 24. oktober 2013

Hallo baby !

Spennende, flott, rørende, skummelt, anderledes...Følelsene er blandet. Idag har vi vært på sykehuset. Vi fikk være med to norske jordmorstudenter på fødeavdelingen. Utrolig  spennende, mange forventninger og tanker vi hadde de 4 timene vi var der. Det kom inn en ung jente som var gravid for føste gang. Vi fikk lytte og kjenne på magen.

Plutselig var alt igang og babyen ute. Jeg skjønte fort at noe var galt når jeg ikke hørte noen babylyder. Den lille skapningen kom til verden med et dunkende hjerte, men ikke noe mer. Risting, dunking og sug fra nese/lunger ble satt igang for å få den lille skapningen til å puste. Det så utrolig voldsomt ut der han lå helt hvit uten sirkulasjon. En stund var jeg sikker på at han var død, men både den norske og afrikanske jordmoren gjorde en utrolig insats og han kom seg. For å være på den sikkre siden ble han sendt til en form for "intensivavdeling". En utrolig spesiell opplevelse som ga mange intrykk.

Noe som er viktig å få med tilslutt er hvor tøffe disse afrikanske damene som føder er. På sykehuset får de ikke ha med pårørende og de må ha med egen mat og drikke. De må stelle seg selv og re opp sin egen seng (hard falleferdig benk de må legge søppelsekker over). Det er ikke noe toalett så de har med en middelsstor bøtte som de bruker som do, spybøtte og alt annet som er skittent etter fødselen. Idag lærte jeg at kanga  kan brukes til ALT!!! 
 
 Klare for praksis på sykehuset
 Fødestua - en farge på boksen ettersom hva som skal i den
 Vinduene står oppe, vifta funker ikke
 Klare for fødsel ?!?!?!
 Klar for ny pasiente som kan komme å re sin egen seng
 Da var første uke ferdig og vi sitter igjen med mange nye inntrykk !!!!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende da!! Kjenner jeg er SYK glad jeg bor i Norge:)

Legg inn en kommentar