søndag 1. desember 2013

Heeeelg !

For hver dag som går blir det varmere og varmere her i Tanzania og det nærmer seg slutten på oppholdet. Dette var min siste helg her på TICC (neste helg skal vi på helgetur til Tembo Kijani, igjen) og vi måtte få max utbytte av helgen.

Fredag reiste jeg og 4 andre jenter til Capricorn for å sole oss og spise god pizza. Det var varmt i sola og vannet var nesten enda varmere. Timene på stranda gikk fort og Kristine og jeg avsluttet oppholdet med fiksing av tånegler og fot pleie.
Capricorn :)

 Vi ventet spente på pizza mens vi så på at de lagde maten vår 
 Vi fikk hver vår pizza - Nam
Kristine fikser føtter
Etter frokost på lørdag satt vi oss ned for å skrive ferdig oppgaven som skal leveres til uia. Problemstillingen vår er "Hvordan kan sykepleier forebygge malaria til barn under fem år?". Vi ble ferdig, det eneste som gjenstår er å lese gjennom den en siste gang for å rette skrivefeil før vi leverer. Etter flittig arbeid ble det noen timer ute i solen før vi hadde et lite vors for å dra ut på byen.
Hver dag er ikke en fest når man må skrive oppgave...
Bra man kan feire med en fest når vi ble ferdig med oppgaven !!:)
Idag er det 1 desember og sola skinner. Vi reiste til Mama Mzoos kirke for å se hvordan en afrikansk gudstjeneste foregår. Dette var virkelig en spesiell opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Presten var kledd i dress med en blå silkeskjorte og skrek preknen inn i mikrofonen og alle i rommet gjentok det han sa. Alle folkene rundt oss hoiet og skrek mens de follet hender og så bekymret ut. De levde seg virkelig inn i alt som ble sagt. Sang og musikk var det også, med lydnivå på 10 ++. Gudstjenesten varte egentlig 4t, men 1t var nok før vi dro på båttur. Vi storkoste oss på båttur til en øy  45 min fra TICC. Sola var sterk og det var utrolig varmt. Vi avsluttet dagen i twiga hall for å få litt julestemning med filmen the holliday, peppekaker og julebrus :D Julestemning på høyt nivå !!!! :D:D:D
 Gudstjenesten er i full gang
Vi fikk plasser langt fremme
Ta en titt på filmen. Det kommer ikke helt frem hvor spesiell dagen vår var, men en liten smakebit
 På vei til øya for å sole oss :)
Sitter på taket på båten, klar or soling :)
Vi var helt i julestemning med tidenes julefilm. Vi følte vi var i filmens vinterkulle når vi satt med viftene på fult. Julebrus og pepperkaker - julestemning helt til vi gikk ut av rommet og oppdaget det var mellom 25-30 grader selv om kl var 22.00 
PEPPERKAKER !!!
MELKEJOKOLADE !!! Ida og jeg har en hel melkesjokolade på deling som vi fikk av Kristine, ganske smeltet, men veldig god. Ønsker alle en fin første søndag i advent :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar