tirsdag 3. desember 2013

En liten smakebit av sykehus i Afrika

HURRA! Vi fikk en ekstra uke på sykehuset. Fornøyde dro vi igjen på oss uniformer og var klare for sykehuset. Nora og jeg startet uken på barneavdelingen.

Svetten randt og det luktet antibiotika i hele gangen. Antibiotika lukten ble sterkere og sterkere jo nærmere vi kom avdelingen. Vi ble møtt av 2 afrikanske studenter som snakket godt engelsk og forklarte oss litt om avdelingen og tok oss med på omvisning. Vi så oss rundt med store øyne. Ganske stor forskjell på denne barneavdelingen iforhold til barneavdelingen jeg hadde praksis på hjemme i Norge.

Vi brukte dagen til å stille leger og sykepleiere spørsmål. De tok seg tid til å svare på spørsmål, noe vi syns var veldig fint.

Mange av barna hadde feber og malaria. De lå helt slått ut på sengekanten i rommene uten vifte. Vi fulgte spesielt et barn som var helt utslått, bevist løs til tider. Jeg vil ikke kritisere arbeidsmetoden her nede for mye, jeg vet de ikke har samme ressurser som oss i Norge, men Nora og jeg ble ganske frustrerte når det tok så lang tid før de satte igang behandling. Hvor var den intravenøse væsken? Hvor var saften /glukosen for å få opp blodsukker? Hvor var paraceten? Hvor var omtanken for mor som var ung og utslitt?

Når du står på sykehuset som sykepleier student og legen spør hvorfor det er viktig med intravenøs væske når barnet er dehydrert og har feber...hvordan ordlegger man seg da?

På slutten av dagen kom Zainab opp og var enige i våre tanker og snakket med helsepersonell. Hun er så omsorgsfull og flink både med barna og foreldrene. Alt i alt følte jeg vi hadde en innholdsrik dag. Nora og jeg reflekterte veldig mye på avdelingen og jeg fant ut at jeg kanskje kan litt mer enn hva jeg trodde. Det var en god følelse.

 Ser ganske folketomt ut
 Tomme senger

 Utsikt til den tomme sengeposten fra kontoret
Vi har også fått være med på Hiv klinikk. På den ene avdelingen er det kontroll av barn som kan være hiv positive pga foreldre og på den andre klinikken var det for alle med hiv. Det var veldig spennende å få et innblikk i tiltak som blir satt igang for disse pasientene.
 Plakat om hiv som hang på kontoret
 Hiv klinikk

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar