fredag 6. desember 2013

We make Chapatiiii

Idag har snille mama Mzoo lært oss å lage chapati. Vi har knadd, rullet, kjevlet, rullet enda mer, kjevlet enda mer og stekt chapati til den store gullmedalje. Vi startet kl 10 og var ikke ferdig før 13.00. Vet ikke om det var vi eller hun som var mest utslitt. Godt er det, men tid tar det å lage.

I starten var alle med og følgte nøye med. Vi fikk prøve og mama Mzoo rettet på oss alle. Skal man lage chapati, skal man lage chapati og da må man gjøre det rett. Under stekingen er det veldig viktig at de skal bli brune ikke sorte og du hører Mzoos stemme "Snu, snu, snu...Nei ikke snu, olje, fort fort, nei ikke så mye, snu snu, av med chapatien" Osv...Hun viste hvordan hun ville ha det, og vi prøvde så godt vi kunne. De ble suverene til at det var vår første gang!!:) Jeg har drevet å fantasert om at chapati kan være godt til tika masala, så det må mest sannsynelig testes i jula :)

Opskriften er som følger (10-12 chapati):

- 1kg hvetemel
- ca 9 spiseskjeer olje (på en slump)
- Litt salt

Bland dette sammen så du ser melet ser litt anderledes ut.
Hell oppi kokt vann ( men ikke kokende) til deigen minner om en bolledeig. Kna 5-15min.
Og nå starter jobben, som jeg skal prøve å forklare :)

Lag deigen til en middelsstor pølse og del den i små biter. Form bitene til boller ved å bruke en spesiell teknikk. Dypp bolleklumpen i mel. Deretter kjevler man deigklumpen ut og smører flaten med olje. Skjær fra midten av sirkelen og ned til kanten en rett strek og rull deigen rundt så den blir seende ut som en rose, siste delen presses inn i "rosen". Sett denne rosen på hode og dytt "stilken" ned i bolla. Da ser den igjen ut som en rundt bolle.  Kjevl den runde bolla ut igjen og legg den i en stekepanne. Stek den litt på begge sider, smør deretter olje på den siste siden. Snu den ofte og bruk mye olje.
Da var vi igang og kullet er tent
Her er alt klart
 Jeg ble Mzoos lille hjelper
 Og midt i bakingen ringte mobilen...
 Her er deigen rullet og kuttet
Rulles som en rose
 Her er bollene
 Og på tide med steking
 Jeg var første mann ut i køen for å prøve...wææ
 Og her får jeg litt hjelp av husmora selv 
Da tester jeg ut stekingen...Wæææ her skal man ha tunga rett i munn og her var det VARMT !!!
 Her kan dere se 3 ulike faser i bakingen
 Chapati smile :D Nora og Lise er fornøyde med fangsten! NAM NAM !!!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Da ser vi frem til grilling til sommern med Nye ideer :)

Legg inn en kommentar