onsdag 4. desember 2013

Fødestua

Da var vi så heldige å få enda en dag på fødestua. Utrolig glad og takknemmelig. Denne gangen fikk vi være med 2 andre norske jordmorstudenter. De tok seg godt av oss og forklarte oss om hva som skulle skje og hva som skulle gjøres fra mor kom inn på sykehuset til ungen var ute. Jeg fikk være med å masere ryggen, lytte på hjerterytmen til ungen i magen og se på utstyret. Her på sykehuset må hver mor ha med seg en "fødepakke" med utstyr som koster 5000 shilling (ca 25 norske kr). Som jeg nevnte sist må hver enkelt passe på seg selv og ha med det de trenger både av mat og kangaer.
Dette må mødrene ha med på sykehuset selv
Alle babyer skal veies etter fødsel
Sug - hvis ikke alt er som det skal med ungen
Etter pushing og hyling kom det en herlig unge ut. Det var fint å se en unge som var litt mer livlig enn den forje. Babyen hadde fin farge i ansiktet og hylte. Vi fikk være med å veie ungen og vi fikk lov til å holde den. Holde en 10 minutter gammel unge var helt magisk. For en herlig liten skapning. Jeg glemte med et alt jeg hadde sett noen minutter før og forelsket meg i den lille klumpen som skulle tilbake i hendene til en stolt mor.

Jeg er så takknemmelig for at vi har fått mulighet til å være med på fødsel. Jeg har lært utrolig mye og det har vært utrolig spennende og fint. Jordmødre gjør en utrolig flott jobb.
Vi har også vært så heldige å ha 3 norske jordmødre fra sykepleie forbundet boende her i Tanga samtidig som oss. De har vært til stor hjelp i ulike praksis områder. De har vært gode veiledere og  vi kan ta opp vanskelige temaer med dem. Ta gjerne en titt på den fine bloggen de skriver: http://nsf-tanga.blogspot.com/
 Her lærer vi å pakke inn en herlig unge i kanga. Vi har fått samtykke til å ta disse bildene.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar