onsdag 11. desember 2013

Operasjonsdag

I Norge fikk jeg aldri vært med på operasjon pga ombygning. Derfor passet det meg svært bra å være med en dag på operasjonsstua :D

Først fikk vi være med å se den lille operasjonsstua. Her er det mye brudd og gipsing som skjer. Her fikk vi et innblikk av hvordan veneflonsetting ikke alltid er like lett og etter 4 forsøk klarte vi ikke å se på lenger. Grøss og gru tenkte vi. Klarer de ikke sette en veneflon hvordan skal da en operasjon gå?

Vi fikk på oss grønne flotte klær, munn bind og hår hette og fikk en grundig omvisning av en sykepleier som var veldig god i engelsk. Hun virket bestemt og nøyaktig. Mens vi satt og ventet på gangen surret det mange tanker rundt. Hvordan kommer dette til å gå? Kommer pasienten til å overleve?

Ble nesten litt irritert på meg selv hvor dømmende jeg kunne være, idet jeg så hvor utrolig flinke doktorene var. De satt epidural på første forsøk og gjorde jobben sin med den største nøyaktighet. Den norske jordmoren som også var med å så på, forklarte oss litt underveis og var også veldig glad for å se hvor utrolig dyktige legene var. Operasjonen gikk fort og nøyaktig. Babyen kom ut gråtende og frisk. For en fin baby :)

 Den lille operasjonssalen
Hjørne av den lille operasjonssalen
Her er jeg klar for å se min første operasjon. Føler jeg ligner litt på en pasient. 
 Gruppa er klar for operasjon 
 jordmoren pakker inn en liten ny skapning.
Da var en ny dag over og vi var fornøyde. Klar for en langhelg før siste innspurt for siste uken på TICC. Denne uken på sykehuset har vært super. Utrolig spennende :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar