søndag 17. november 2013

School check ups & home stay

De to siste uken har vi vært sammen med Emanuel på school check ups. Første uken var vi innom skoler for å ta med barna til tannlegen. Vi måtte ha tilatelse av foreldre og vi kjøpte mat og drikke til dem før de skulle inn til tannlegen. Mange var utrolig redde og det forsto jeg godt etter jeg ble med inn å så hva som foregikk.  Mange av barna hadde rottne tenner som måtte trekkes ut med en stor tang. Det som overasket meg mest var å se hvor omsorgsfull Emanuel var med barna i tannlegestolen.

Hele uka var det så mye regn at tannlegen og mange foreldre ikke dukket opp. Dette er noe som er hel vanlig på denne siden av verden. Noe som gjør vår jobb litt vanskeligere.
 Regnfulle dager
Den andre uken var vi på en barneskole. Vi hadde med oss ark med ulike spørsmål på engelsk og swahili. Med vår gebrokne swahili prøvde vi å stille barna spørsmål om helse, hvordan de hadde det hjemme og tok en titt på dem i ører, tenner, sår osv. Vi oppdaget raskt at mange hadde tannproblemer, men også endel hadde sorte klumper sort ørevoks i ørene. Vi rangsjerte dem etter om de burde ha hjemme besøk, oppfølging eller om alt var bra med dem. Utrolig bra opplegg for å finne de som trenger hjelp.
NOEN må bære kassa, Nora !
 Klare for check ups 
 Her er spørsmålene og papirene vi fylte ut
 Synstest
Fra onsdag til torsdag overnattet Ida og jeg i en afrikans familie. Jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med på dette, en opplevelse for livet. Når vi kom var det kun den eldste gutten som var hjemme. Vi satt å snakket med han på brukbar engelsk og vi prøvde å praktisere litt av vår swahili. De hadde en paka = katt, som var utrolig søt. Da savnet jeg  Molly - som ikke aner hvor bra hun egentlig har det i morellveien 8! Huset var igrunn ganske stort og fint utvendig, uten møbler innvendig. Når mørket senket seg kom resten av familien hjem og de lagde masse god mat til oss. Vi hadde en hyggelig kveld med masse latter.

Å si jeg sov godt den natten, vil være å lyve. Men at den var interesang vil jeg absolutt si. Utrolig hvor masse som skjer iløpet av en natt i et afrikansk hjem. Kyllingene sov/kaklet på rommet ved siden av oss og hanen galte natten lang, de kostet og snakket midt på natta og ca halv 2 kom de å banket på døra og sa "ida, moskito". Ikke at jeg vet hva det skulle bety, men vi kom oss gjennom natta med et smil :) Dagen etter fikk vi tidenes best frokost :) shapati (kan minne litt om potet lomper) og en stekt fisk. Tror det nesten er den beste frokosten jeg har smakt!!! Utrolig gjestfri familie og vi hadde et utrolig innholdsrikt opphold. Kan virkelig anbefales for å oppleve afrikanere på sitt beste :)
Johanna og Nora var med på besøk, mens Ida og jeg sov over.
 Vil noen sove på hemsen ?
 Vi er klare for natta :):)
 Fikk til og med vårt egent bad
 På fredag etter jobb var alle slitne. Vi stoppet ute i en landsby og da fikk vi øye på denne damen og shapati. Vi fant ut at vi bare måtte kjøpe shapati. Prisen var 200 shillings (tilsvarer ikke 1 kr engang) og vi kjøpte 5 :D
 Det luktet godt. Blir vi ikke syke nå blir vi aldri syke tenkte vi mens vi spiste tidenes beste shapati!!! NAM NAM !
"Shapati smile" - For en lykke siste dagen i uka, vi fant ut at dette burde bli en trend :)

3 kommentarer:

care sa...

Great blog !!

CARE

Anonym sa...

flinkis ute å lærer å redde folk :)

håper du koser deg masse!

Lise sa...

Redde folk var kanskje å ta i, men hjelper de til å ikke ha det så vondt ihvertfall :)

Legg inn en kommentar