lørdag 7. juni 2014

Salar de Uyuni

Så var det endelig klart for en av turens høydepunkter, Salar de Uyuni, Saltsjøen. Saltsjøen er verdens største saltsjø med en overflate på 10 582 Km2 og ligger 3650 meter over havet.
Lama Lise har funnet en lama
Hele lørdagen gikk til kjøring gjennom det flotte landskapet. Flotte fjell og lamaer langs veien. Den første overnattingen skulle være den varmeste, det var jo bare -25 grader...Hurra for varme dager i Bolivia. Etter en kald natt sto vi opp kl 5 for å se soloppgangen ved gaysiene. Det var flott, vi hadde lyst til å være ute å ta masse bilder, men det var så kaldt. Gjennom hele dagen kjørte vi gjennom flotte fjellområder og fine laguner. Fjellene var røde, gule og enormt store. Det var overveldene og masse inntrykk å ta inn. I de mange lagunene fantes det flaminkoer. Det er spesielt tre søramerikanske flamingoarter man kan se her: Chileflamingo, punaflamingo og andesflamingo. Guaiden vår var super søt og stoppet mange steder så vi kunne ta bilder. Alt strevet dagen før virket plutselig verdt det !!!
 Soloppgang ved gaysier
 Varme laguner
 Varmer kalde føtter Flaminkoene flyyyyr
Dag nr 2 satt vi også i bilen 0530 for å få med oss soloppgangen på saltflakene. For en flott soloppgang !!!:) Mens vi kjørte på saltflakene lurte plutselig sjoføren på om vi ville kjøre. Så hurra for meg som kan si jeg har kjørt i Bolivia, på saltflakene. Vi hoppet ut av bilen og endelig var det på tide å ta de typiske bildene som vi har sett så mange andre turister har tatt ved saltsjøen. Cecilie hadde kost seg i leketøysforetningen så vi var forberedt med det norske flaget, pokal og dinosauruser. Dettte var gøy :)
Soloppgang
 Klar for tur

 Kaktus
Bilkjøring :DEttter 1,5 dag uten bekymringer, dukket tankene om hvordan vi skulle komme oss tilbake til La Paz igjen. Blokadene og streiken hadde blitt verre. Turistene gikk i streiketog for å komme seg ut av byen, en person var blitt bortført og folk begynte å bli voldelige. Bilen vår hadde nesten ikke mer bensin, så vi var nødt til å komme oss inn i Uyuni igjen. Med positive tanker prøvde vi å kjøre småveier for å unngå blokadene. Vi kjørte over gress sletter og steiner i en fei. Helt til en hvit bil kom kjørende mot oss i en fei. 3 menn hoppet ut av bilen og tok opp steiner for å kaste mot bilen vår som hadde litt for lite bensin og hadde problemer med å snu og komme oss bort...Etter noen minutter med dødsangst kom vi oss bort fra den hvite bilen og vi måtte igjen ta på oss sekkene og være pakkesler for å komme oss gjennom blokadene.

Når vi var inne i Uyuni igjen var det jo selvfølgelig ingen måte og komme seg ut igjen. Hva gjør vi ?? Joda vi ble smuglet ut av byen når mørket hadde senket seg. Vi måtte gå i små grupper for å ikke virke mistenkelige. Vi gikk i små sidegater og inn i en bakgate der det var 2 biler som pakket sammen tingene våre og smugleferden var igang. Vi kjørte gjennom byen, sakte uten lys....Tenk om noen oppdager oss? Vi måtte betale dyre dommer for denne «smuglingene», men det er vel en ganske stor risiko for bolivianerne som hjalp oss gjennom blokadene. Time etter time satt vi med knærne i ansiktet og de 10 timene turen skulle ta ble til 12, 15 og vips 20 timers kjøretur pga alt for mange blokader. Men for å se det på den positive siden: hvem kan vel si de har kjørt gjennom saltflakene både på dagtid og på nattetid for å bli smuglet ut av en by ?

Slite og venter på å bli smuglet ut av byen :P
Endelig fremme i La Paz! For et eventyr å se tilbake på, men glad vi skal reise videre til Peru snart :)

2 kommentarer:

Marias reise sa...

Ser fantastisk ut!

Anonym sa...

Ser ut som dere har har en flott tur, fantastiske bilder og mye spenning! Gleder meg til å ha dere hjemme igjen snart. Masse klemmer fra mamma :)

Legg inn en kommentar