torsdag 5. juni 2014

Potosi - verdens høyeste beliggende by

Da var det på tide å forlate Brasil og bevege seg over landegrensen til Bolivia i 10 dager. Flyturen gikk fra Iguasua 0730. Men plutselig hadde de flyttet tiden til 0650 uten å gi noe beskjed, så vær obs med flyselskapet Gol. Vi rakk heldigvis flyet fordet, hadde en mellomlanding før vi var i Santa Cruze. I Santa Cruze styrte vi med billetter, endte med å få nye billetter, men kom oss avgårde til Sucre med flyselskapet Amaszonas til en billigere penge (ca 350nok). Fra Sucre tok vi bussen ca. 4 timer til Potosi. Heeeeeelt utrolig at vi fikk alt til å klaffe. For en lang dag. Nå har vi stilt klokken 1t så nå er vi 6t bak Norge istedenfor 5t.

Kultursjokk? Helt klart! Alt her er så anderledes enn det noen av oss noen gang har sett. Alle husene som ligger rundt fjellene, alle de små menneskene og fytti så kaldt. Tynn luft? Høydesyken? Ja takk begge deler....Første natten var søvnløs, kvalmende og begge hadde vondt i hodet. Tankene surret rundt hvordan jeg skulle komme meg gjennom de 3 neste ukene? Men morgenen kom og vi fikk gått rundt i byen som er så anderledes og spennende enn mye annet vi har sett. Vi var inni noen flotte kirker som hadde en utrolig fin utsikt over hele byen.
Stoooore flyet 
 Flott utsikt i Potosi
 Kaldt i Potosi
 Kaldt, men fin utsikt
 På taket av en kirke
 Taket av kirken i Potosi
Cecilie bjeller i kirken

Potosi ligger i Bolivia og er 4090 meter over havet. Det sies av Potosi er verdens høyeste beliggende by, så ikke så rart vi merket det på kroppen. Potosi ligger ved fjellet Cerro de Potosi, ofte kalt Cerro Rico «rikt fjell» hvor søvlgruvedriften har vært viktig i mange år. Dag nummer 2 gikk turen nettopp til disse gruvene. Vi ble kledd opp i arbeid klær og var klare for en tur vi hadde store forventninger til :) Vi fikk innføring i dynamitt og gruvedriften av vår engelske guaid. Vi lærte at gruvearbeiderne måtte spise cocca lifs og drike alkehol gjennom deres 8t arbeidsdag. Man kan bare "pipi og ikke popo i gruvene". Vi fikk smyge oss nedover i gruvene 45meter under bakken, var litt skummelt men ikke såååå klaustrofobisk som jeg hadde trodd. Utrolig kul tur og vi lærte hvor hardt arbeidende gruvearbeidere i Potosi er. De har en overmiddels slitsom jobb!!!!
Coca te må du drikke for å bli kvitt høydesyken
Lekkerbiskene i gruve klær
 Lekkre jenter?
 Klare for gruvetur 
 Indiana Johns girls
Nyter utsikten
 Her skal vi inn å titte
 45 meter under baken i gruvene i Potosi
 VI OVERLEVDE !!!!!!!
Dagens funfact: Er man i Bolivia sier man aldri at man er 28 år, da er man gay :P hohoho

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar