fredag 6. juni 2014

Lama Lise og . møter nye utfordringer !

Og da stoppet reiseflaksen!! Når vi annkom busstasjonen for å ta bussen fra Puno til Uyuni (vi kjøpte bussbilettene 5 timer før) kunne vi ikke ta bussen pga blokader rundt Uyuni. Shiiiit hva gjør man da? Vi kastes oss rundt og fant ut at den beste ideen var å komme seg til La Paz og se om vi kunne komme oss til Uyuni derifra. Etter mye irritasjon fikk vi kjøpt oss en nattbuss bilett. Nattbussene i Bolivia er ufattelig kalde, vinduene er dekket av is og vi hakket tenner i 10 timer. 
Prøver å ha det gøy på nattbussen :P
Etter diskusjoner, irritasjon og frustrasjon fikk vi bestilt en ny tur til Uyuni dagen etter. Turistkontoret sa det ikke var noe problemer å komme seg inn og ut av Uyuni og at blokadene ikke var noe å engste seg over. Tur operatøren skulle hente oss der bussen evt stoppet pga en blokade og turen til saltflakene skulle gå som normalt...ingen problem!Optimismen var fortsatt på topp, vi skulle jo fortsatt få se saltsjøen :) HURRA!

Forventningsfulle satt vi oss på nok en iskald nattbuss til Uyuni og ante fred og ingen fare om hva som skulle skje de neste 4 dagene. Klokken 8 om morgenen stoppet bussen. Bare ørken å se så langt øye kunne se...Folk begynte å få panikk når de forsto at vi var laaaaangt unnav Uyuni by. Noen sa vi skulle gå 30min, andre sa vi måtte gå mellom 2-20 km. Frustrasjonen spredde seg mens vi fikk på oss de alt for tunge sekkene med våre alt for store håndbagasjer foran på magen. Vi gikk, gikk og gikk...Man skal heller ikke glemme at vi var over 3000 movh og luften er tynn og det er vanskelig å puste. Vi fikk ikke tak i tur selskapet og ingen kom for å plukke oss opp. Vi gikk, og prøvde å veive med armene som noen gale hver gang det kom en bil. Noen ganger var vi heldige å fikk sitte på med en bil til neste blokade, før vi igjen måtte være pakkesler i «ørkenen». Flere timer og mange blokader senere kom vi endelig inn i den stusseligste, styggeste og mest øde byen jeg har vært i, for å finne ut at når du først kommer inn i byen er det ingen mulighet å komme ut igjen !!!!!!! OMG !!! Hva gjør man ??? Men til tross for at ting ikke helt gikk som planlagt var vi igrunn flinke til å se det positive i situasjonen, det blir en god historie å fortelle i etterkant ?:)
 FORNØYD !!!! Fikk sitte på med en lastebil :D
Sliten, men fornøyd !!
Turistene vi møtte i byen hadde alt vært stuk i 4 dager og vi kjente at panikken spredde seg hos oss etterhvert som vi snakket med ulike turister med ulike historier. Etter mye om og men snakket vi med 4 tyskere som snakket flytende spansk og på en eller annen måte skulle vi få gjennomføre en saltsjø tur med dem. Utslitte, men glade for å kunne dra på tur måtte vi «smugles» inn i bilen som skulle kjøre oss på tur. Endelig var eventyret i gang og vi følte oss trygge i bilen sammen de 4 spansktalende tyskerne :) :) :)

ENDELIG KLARE FOR TUR ! TOMMEL OPP :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojjjj, milde himmel her star opplevelsene I kø, ikke alle var nevnt I brosurene skjønner vi :) Lykke til og håper pakkeslene kommer seg videre uten altfor mange skrammer I opplevelsene. Takk for mange flotte blogginnlegg med bilder osv osv klemmer fra gamlelandet :)

Anonym sa...

Regner med at dere hadde sett denne før dere dro ????
https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/bolivia

Legg inn en kommentar