lørdag 14. juni 2014

Flotte Cusco i Peru

Fra Puno der vi følte litt på høydesyken og matforgiftning kjørte vi med en turistbuss videre til tidenes by, Cusco i Peru. Bussturen tok 9 timer og vi hadde med oss en engelsksnakkende guaid og vi stoppet 5 steder på veien (inkludert lunch buffe på en resturant som var god!!!). Ikke glem: Vi fikk klappe LAMA LAMA LAMA :) Det er mange unike ting å gjøre i Peru. Det første som slår meg ved tanken på Perue er lamaer, Kongerike for et lama og Macchu Picchu. Å komme til Cusco var å komme til en annen verden. Mange kunne snakke engelsk, det var en stor, men koselig by og det var mange resturanter. Utrolig kul by vi skulle ønske vi hadde hatt noen flere dager i :)
 VIP biletter - Vi er kule
 Wooohhooo Lama suvernier :D
 Ulike stopp med bussen
 Flott natur i Lama genser :)
 Lunch tid...NAM
 Endelig kunne vi klappe lama 
Lama, lama, lama, lama...Sa du lama ?
Hvem trenger vel karnevall i Rio, når man er i Cusco? Første dagen var det tidenes parade i gatene. Alle danset, hadde masse forskjellige kostymer og det var liv og røre i mange timer. Folk fra Bolivia hadde kommet over til Peru pga paraden. Utrolig gøy å se på alle de fargerike kostymene. Som vi elsker Cusco og Peru :D
 Paraden tok hel av
 Flotte drakter

 Danseløver
 Noen poser 


Jeg kom meg også inn i paraden - woohhoo
 Endelig fant vi en resturant , med GOD MAT !!!
Tid for drinker og postkortskriving :)
Tidenes beste fisk!
Søndagen hadde vi en halvdagstur til Moray. Moray er en form for et laboratorium der inkaene testet ut og forsket på ulike planter. De hadde ulike planter i ulike sirkel lag nedover i en dal. Ta en titt på bildene, lettere å forstå da :) Videre kjørte vi en liten time for å se en salt formasjon med over 5000 saltbad. I starten hadde det bare vært 200 salt bad, men det har blitt utvidet masse de siste årene for å produsere masse salt. Utrolig kult.
 Slik farger inkaene ullet 
 Moray
Turister på tur :P

 Saltbadene
 5000 saltkar


Turister i turistbuss som faller sammen. Når guaiden sier: de som sitter på toppen må bøye seg nå ellers får de trær og ledninger i hodet. Ellers skrangla den rundt til å være bare 2 år gammel. Men vi fikk sett litt og endte på en topp.
Wannabie jesusstatuen...bare i Peru :)
Mandagen fant vi ut at vi skulle se seackred Vally på en litt anderledes måte enn ved bil. Vi fant ut at vi skulle zip line. Herligheten så gøy, skummelt og spennende på en og samme tid. Guaidene var super morsomme og snakket godt engelsk. Først måtte vi klattre oppover fjellsidene ca 400 meter. Det var litt skummetl. Rett opp, men vi var godt sikkret i fafty linen. Vi suste fra Zip line til zip line og fikk sett den flotte dalen sammtidig. For en opplevelse :) Ganske fornøyd med meg selv at jeg faktisk turte og suse nedover. Men igrunn var det ikke så skummelt før vi skulle rappelere ned den siste fjellveggen. Men ned kom jeg, og vi lever fortsatt :)
 Wæææ hva er det vi har blitt med på ?
 Klattrer oppover 400 meter
 Det er bratt...
 Flott utsikt :)
 Lise suser
 Tryg på fjellet ?!?!
 Lekkre med hjelm
 Hurra jeg lever
 Cecilie suser på en zip line på 500 meter
Cecilie i farta

Imorgen går turen til Macchu Picchu, turens høydepunkt :) Ønsk oss lykke til :):)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar