fredag 20. juni 2014

Machu Picchu

Dagen var endelig kommet og ringeklokken ringte 03.50. Kl. 04.30 Møtte vi guaiden og var klare for å begynne på siste gå ettappe opp alt for mange trapper til Machu Picchu. Mørt var det, og med hodelykt på hodet begynte vi å klattre opp trappetrinnen for å se inka kultur. Etter ca 1t 20 min var vi endelig på toppen og var noen av de første til å stille oss i køen for å komme inn til Machu Picchu. Gjennomvåte av svette var det endelig vår tur til å se Machu Piccu. WOW !!! Machu Picchu var enda flottere enn jeg trodde. For en utsikt! Det er virkelig verdt å starte tidlig for å få med seg soloppgangen, komme tidlig i køen og dermed er det heller ikke sååå mange turister. Guaiden vår guaidet oss rundt i 2 timer. Han viste oss alle de små spottene som var verd å se. Skal du se Machu Picchu, vil jeg på det sterkeste anbefale å ha en guaid for å få maksimalt utbytte. Kalde var vi, men overveldet av det flotte syne. Machu Picchu overgår virkelig alt annet vi begge har sett. Soloppgangen var utrolig og endelig ble det litt varmt. Ca kl 8 fikk vi endelig satt oss ned å spist frokosten vår mens vi hadde tidenes flotteste utsikt over Machu Picchu !!! WOW !
Iskalde var vi endelig på toppen i 6 tiden :D
 Første syn av Machu Picchu :)
 Later som det er varmt
 Lærer om Machu Picchu
 Endelig kom de første solstrålene - varme !!!!!
 Tid for Lunch, eller bør det kalles frokost !
 Lunch med den fineste utsikten i verden :D:D:D
Chillern - beina er døde, men se på den utsikten da !!!!!!:)
Gjennom de siste 4 dagene har vi lært så mye nytt om Inkaene. Hvordan Spanjolene kom inn i Peru, hvordan inkaene levde før og hvordan Machu Picchu var gjemt i 600 år før det igjen ble funnet gjemt i skogen. En gang i tiden bodde det mellom 600-700 mennesker på Machu Picchu. De var bønder som dyrket poteter, chilli og hadde lamaer som husdyr/bæredyr. Vi lærte forskjellen på lamaer og alpakka. Lamaer er igrunn noen sære dyr. Man sier alltid sta som et esel, men man kan igrunn si det samme om Lamaer. Inkaene bruker de som bæredyr, men om de får mer enn 15 kg på ryggen legger de seg ned i protest og spytter på deg. De vil heller ikke gå mer enn 20 km per dag før de går i protest. Søte dyr, med de har virkelig egne meninger.
Jeg ville klappe lamaen, men den ville ikke bli kost med. Vet ikke hvem som var mest redd her :P??
Lykkelige vandret vi rundt i inka ruinene i strålende sol. Endelig var det vår tur til å ha litt flaks :) Til sammen vandret vi rundt i over 7 timer. Det var så mye å se og så mange trapper å gå opp og ned. Vil du se noe helt utenom det vanlige, ha en super dag, føle på mestringsfølelse, lære om inka historie...Da er det virkelig Peru og Machu Picchu neste tur bør gå til!!!! Husk gode sko, varme klær, en ekstra tskjorte om du går opp alle trappene, solkrem, en liten matpakke (maten er dyr der oppe), godt humør, oppladet kamera og masse vann.
 Fine fine inka ruiner
Asiatiske, blonde tvillinger sa du ?!?!
 Lama genser er på plass foran Machu Picchu :)
 Så høyt oppe er cecilie :)
 Woohhoo :)
 Flott utsikt
 Lama, take a selfi ?
Lille laman er sååå søt

Machu Picchu og Lares Trek var virkelig verdt 3000-4000 kr! Vil du se noe utenom det vanlige er Machu Picchu helt AMAZING !!!!!:D:D:D Hurra for en flott tur :)
Hade bra verdens vakreste sted :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar