mandag 2. juni 2014

Flotte fossefall i Iguasua

Fra Rio tok flyturen til Iguasua (brasilske siden) bare 2t og kostet ikke mer enn 350kr per pers, noe som var billigere enn den 21t lange buss turen til 600nok. Vi bodde på hostelett favela chica. Personalet som jobbet her var så hjelpfulle og snille, men standaren på hostellet var så som så.

Iguasua falls er kjent for å være verdens vakreste fossefall og det forstår jeg godt etter 2 flotte dager i de overveldene fosefallene. Første dagen gikk turen med buss 120 opp til iguasua fallene på den brasilske siden. FOR EN UTSIKT !!!! Norske fosefall blir plutselig veldig små iforhold til den flotte panorama utsikten over fosefallene på den brasilske siden. Jeg har ikke ord for hvor flott det var, man må rett og slett bare oppleve det selv. Kan virkelig anbefales. MEN hus regntøy, du blir gjennomvåt når du nærmer deg fosefallene.
 Den Brasilske siden
Flotte fossefall
 Flott utsikt
 Regnbue
 Klissvåt

 Fått oss nye legevenner :)
 Møtte disse matvrakene overalt
Hostellet vårt - Favela Chic
Dag to dro vi til den argentinske siden som var arangsjert av hostellet vårt for å gjøre det lettere å komme gjennom landegrensene. Alle steder står det at den argentinske siden skal være den beste, så forventningene var store ! Fossefallene var på en litt annen måte her og vi hadde blå himmel dagen lang. På denne siden er fosefallene rundt 80 meter på det høyeste og 2.700 meter bred. Avhengig av vannstanden i elven, består Iguazu fossene av mellom 160 og 260 fosser. På grunn av den kraftige vannfallet er det alltid vanntåke som lagde flotte regnbuer dag nummer to. Det var helt magisk :)
 Det første vannfallet i argentina var djevelsvelget
 Argentinske siden var flott
 Hei regnbue !

 Varmt ?
Iguazu har sin opprinnelse 200.000 år tilbake i tid, på stedet der Iguazu-elven og Paraná-elven møtes. Geologer forteller at Iguazu har blitt slik den er i dag på grunn av erosjoner og strømmer, mens legendens forklering er mer sjarmerende. Den sier at en gud gjorde krav på å gifte seg med Naipú. Hun rømte imidlertid i en kano sammen med sin dødelige elsker, og i raseri skjærte guden opp elven og skapte fossene, og dømte dermed det elskende paret til evigheten ...
På veien hjem dro vi innom et sted der vi kunne stå både i Brasil, Argentina og Paraguay på en gang. Super gøy !!! Alt i alt syns jeg begge sidene av fossefallene var flotte. Brasilske siden var alle fossene litt mer samlet og du måtte ikke lete etter de ulike fossene på samme måte som på den Argentinske. Vakker natur !!!:)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar