mandag 5. april 2010

Killing Fields og Wat Phnom

Idag ble jeg plukket opp av Stefan og ei Amerikansk jente, Jennifer, i en liten hvit falleferdig bil. På vei til «Killing Fields» dro vi innom det stedet de bor, litt gøy å se hvordan andre vestlige bor når de er her nede. De hadde nok litt mer luksus enn oss med eget rom, eget bad og aircon og slike faseliteter, meeeen trehytta vår var kosligere!!!
«Killing Fields» var så mye bedre enn forventet. Vi hadde en guide som fortalte litt fra sted til sted, utrolig mye rart som har skjedd der oppe. Og overalt hvor vi gikk stakk det opp rester av menneske-bein og klær. Ganske så ekkelt. Og spesielt når du tenker på at det igrunn ikke var så lenge siden, og Pol Plot ikke døde før i 1998. Etter min mening var S-21 litt oppskrytt, og siden jeg ikke har hørt så mye bra om «Killing fields» ble jeg positivt overasket.
Ellers surret vi rundt i byen. Besøkte vi «Wat Phnom», budistisk tempel, snakket litt med apene...hahah...som etterhvert var farlig nær!! Vi tok en liten tur til et gigantisk kjøpesenter, så mange etasjer og på toppen var det en form for «underholdnings del» der man kunne skate, spille videospill og andre lignende ting. Vi testet ut en utrolig festelig simulator. Hahah...En halloween versjon der et gresskar spiste oss opp og greier, må si meg imponert av fantasien deres.

Wat Phnom
Vi ble kompis med han stakkaren her - morsom kar

Utrolig hvor mange folk man kan få plass til i en pick up

Ellers syntes jeg byen var så mye finere og renere enn jeg hadde forventet meg, og hørt fra andre. Hadde noen utrolige fine dager, akkurat passe lengde på oppholdet, fikk sett alt jeg ville uten stress og prikken over i'en var å kunne snakke norsk og være med en som har bod der i 1,5 måned og viste litt om stedet!! Jeg syns det absolutt er verdt besøkstid!! :)

2 kommentarer:

Pappa sa...

Hei sveis, alltid kjekt å treffe norskinger i utlandet vet du, da er vi alle de beste venner... Flott at du lærer litt om Kambodsjas tøffe historie, og hvor forfærdlige Pol Pot styre var og lidelsene han påførte folket sitt.

Lise sa...

ja det er liksom ikke dumt det:) selveste kalde ola nordmann blir din beste venn!! tøffe historie...var vel kanskje litt feil ordvalg, men jeg lerte ihvertfall noe, foresten kjopt filmen Killing Fields, saa da kan vi lere enda mer...hurra!!

Legg inn en kommentar