fredag 9. april 2010

VIETNAM - Nha Trang, strandliv og sykehus

Etter noen lange timer i på flyplassen i Phnom Penh og en flytur, kom jeg meg til HCMC (Ho Chi Minh City - gamle Saigon) der jeg skulle møte Charlotte, moren og broren hennes. Jeg ante ikke hvilket fly de kom med, hvor de kom fra eller når de skulle være der... og jeg måtte «skifte flyplass» + sjekke inn på nytt.. så det var passe håpløst. Men ut av det blå, så jeg en gutt som lignet på bilder jeg har sett av broren til Charlotte og en jente med en rosa skjorts som jeg kjente igjen. Der var de, problemet løst. Så koslig å se igjen Charlotte :D Vietnam er igrunn noe helt annet enn Kambodsja. Til nå må jeg si jeg foretrekker Kambodsja mest når det gjelder å være i selve byene, mens Vietnam har en helt fantastisk kyst linje :)

Oppholdet i Nha Trang startet med supert hotell, gigantisk frokost talerken og strandliv, men gikk fort over til skittne vegger, spy og masse nåler i armen. Etter som jeg allerede har vært syk i rundt 1 uke, bestemte vi oss for å dra til legen, og vips....der ble jeg lagt inn på sykehus, ala «skittneste strøket i by'n». Sykehuset (om man idet hele tatt kan bruke en så fin benevning på denne plassen), er det verste stedet jeg noen gang har vært. Skitne vegger, ikke rent sengetøy,(de byttet IKKE sengtøy når en ny pasient flyttet inn.....) ekkle gulv og en grusom do. Jeg unner INGEN å tilbringe tid der. Og prikken over i'en var at gutten jeg delte rom med spydde heeeele natta, og når han endelig sluttet, spydde moren bokstavelig talt ned hele rommet. Men de var jo ihvertfall hyggelige Australienere med samme oppfatning av oppholdet som meg! Beskrivelser om dette "Horror Clinick" vil ingen ende ta, så jeg sier bare : HOLD DEG FRISK I VIETNAM, drikk masse vann og hold deg laaaaaaangt unna ekkle sykehus. Dette var min uforglemmelige luksuriose seng på sykehuset

Ellers har vi hatt noen veldig fine strand dager her i Nha Trang. Utrolig deilig å endelig ligge ved vannet og ikke bare ved basenget. Oppdatering til Charlotte om hva som har skjedd i Thida's de siste dagene og hun hadde mye å fortelle fra sin tur på Fitsji. Hun har også vært verdens flinkeste «sykesøster» :) Tusen takk Charlotte, vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg inne i det "fengselet".

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar