lørdag 27. februar 2010

Giant Puppit parade

Idag var vi med i noe som kalles «Giant Puppit Parade». Vi var med som bøssebærere, pengene går rett til underpriviligerte barna i Siem Reap som er med i paraden. Dette året tror jeg det ble samlet inn rundt 6000 kr, som gaar rett til barna. Er så utrolig glad for at vi sa ja til å hjelpe til, det var virkelig vært 3 timer av lørdagskvelden.. Var utrolig å se hva alle barna har fått til å lage sammen med sine frivillige lærere. Store aper, sommerfugler, drager, utrolig hva de lager av bambusstenger og papir. Se hvor ivrige, glade og fornøyde de var under paraden. Det var bare så mye liv i hele byen og alle var saa glade hele tiden. Utrolig! Her er en kort beskrivelse av hva paraden går ut på, (fra hjemmesiden): Nesten alle fra "Thida's House var med"

“The Giant Puppet Project is a local childrens community arts project for underprivileged children in Siem Reap, Cambodia.

The Giant Puppet Project creates an important sense of community building, establishes team work, gives hope and offers pride and commendation. The children thrive in the workshops and their self-worth and enthusiasm grows until it bursts out onto the streets of Siem Reap on the evening of the parade.

The puppets range in size from 10 to 30 metres and are paraded in the ancient style of Chinese dragon puppets by the children. Each puppet conveys strong cultural or environmental themes such as road safety, endangered species, hygiene, local cultural appreciation and environmental awareness.»

Alle hadde sine former for heiarop og plakater med skolenavn

De fleste var veldig gennerøse og ga penger. Khmer folk som nesten ikke har penger å leve for her i Kambodsja samlet sammen 100 real, bare for å gi noe. Det viser hvor viktig det er for de innfødte å være gennerøse. Utrolig spesielt å se!! Så har du alle turistene, var utrolig mange som ga så masse penger og virkelig snakket med oss om hva prosjektet gikk ut på og var interisert i å hjelpe. Mens du har andre særinger som ikke ville gi fra seg en halvdollar engang, og bare overhørte oss når vi spurte om donasjoner og bare nøt utsikten av den flotte paraden. (saant gjør meg arg) Kommer ikke over den store forskjellen. Men uansett, det var en dag med masse intrykk og det var utrolig å se all gleden barna hadde av denne paraden og hvor ivrige de var..Hvordan hele byen lyste opp. Og vi følte at vi virkelig gjorde en god gjerning for barna i Kambodsja :)

Ta en titt: http://www.giantpuppetproject.com/

Flinke jenter, som samlet inn masse penger

2 kommentarer:

sandra sa...

Flinke dere er :)

Sandra sa...

Jeg er stolt av å kjenne deg lise.. Du gjør masse bra der nede altså.. syykt :)

Legg inn en kommentar