søndag 24. januar 2010

Orienteringsdager

Her i Kambodsja er det alltid noe å bli overasket over, alltid noe nytt å se og ALLTID er tingene anderledes enn hva man er vandt til hjemme. Begynner å «godta» at man må dusje i iskaldt vann og at folk tror du er prostituert om du ikke dekker til knær og skuldre, og at folk har sin egen form for renslighet (også kaldt 0 hygjene). Gekkoene surrer rundt oppi taket både ute og inne og snakker jevnlig med deg. Det finnes ingen gatenavn og få lyktestolper og du blir nesten påkjørt hver gang du er ute å sykkler. Foreldre lar barna sine sitte å tigge hvor som helst, og 3 åringer sitter barnevakt for 6 månder gamle babyer. Det er liksom bare sånn det er her.


DAG 1 :
Idag har vi hatt den første av 3 såkalte orienterings dager. Vi har gått gjennom endel gennerell informasjon og kjørt Tuktuk rundt Siem Reap for å bli kjent. Alt her er egentlig ganske anderledes enn hva jeg hadde trodd. Det lukter ikke så ille, bortsett fra når du er inne på markedene der de selger alt mulig fra klær og mobiler, til levende fisk. Noe jeg er VELDIG glad for!

DAG 2 :
Idag sto vi opp ganske tidlig for å kjøre Tuktuk til Ankor Wat. Alt var så mye større enn jeg hadde forestilt meg!!! Jeg trodde vi kunne gå rundt til alle templene, men dette var mer som en gidigen park der vi måtte bli kjørt fra tempel til tempel. Vi så sååå mange templer, men selv etter 9 timer hadde vi vist egentlig ikke sett nokk ifølge folk her. Selv om det var utroliig mange fine templer og tuktuk mannen vår var utrolig flink til å fortelle historiene rundt templene, ble det en veldig lang dag med masse nye inntrykk og informasjon.


DAG 3 :
I dag startet vi dagen med Khemer undervisning med Thevy. En ting fant jeg ut etter 2 timer: Jeg har virkelig ikke sjangs i havet til å lære meg dette!!! Det er virkelig innviklett, men også utrolig gøy!! :)

Senere satt vi på tuktuken igjen på vei til «Floating Village», en by der alle husene står på høye påler pga de 3 måndene med regntid her i landet. Vi hadde en utrolig flott tur. Vi kjorte ut med en stor båt og fikk sett alle de fatterslige husene som lå og fløt på vannet.Mens vi kjorte rundt å så på alle de falleferdige husene, var det også mange små båter rundt på vannet. Plutselig satte vi kursen mot en liten båt med en dame og en liten unge på noen månder og en annen på noen år. Jeg var HELT sikker på at de kom til å bli heeelt smadret fordi deler av båten vår kjørte over deres. Hodet til den lille babyen ble litt most og alle i båten holdt på å falle ut, det var igrunn ganske dramatisk å se på!!! Men heldigvist klarte alle seg etter litt kjefting på båt-sjåføreren vår... Slik er livet her omkring!

Til og med her var det små barn som gikk rundt og tigget, eller de kjorte rundt på båter og hoppet ombord i større båter og prøvde å selge småting. Hver dag ser jeg noe nytt de finner på for å selge for «only one dollar». Idag gikk 4-5 åringer rundt med levende slanger rundt nakken så man kunne betale de penger for å ta bilder med slangen... det var ekkelt... at man lar så små barn surre rundt alene... Senere så vi på en flott solnedgang og det var egenlig bare en utrolig fin båt tur på taket av den store båten som kjørte rundt i møkkete plaskevann.

3 kommentarer:

SANDRA sa...

Høres ut som du opplever mye ja. Misunner deg litt altså. Ta vare på de minnene og opplevelsene du får. Åhh gleder meg allerede til du kommer hjem :)

SANDRA sa...

Dårlig med oppdateringer her syns jeg.
Er du så opptatt? Skal snart planlegge bursdagen min og kommer til å invitere deg. Regner med at du tar en liten svipptur til Norge den kvelden for å joine ;) <3 Skal kanskje en tur på martins.. *friste, friste* Vet du har lyst.. Hihi, savner deg masse.

Lise sa...

jaa gaar litt i rykk og napp..men bra du er en trofast leser:D jeg kan jo ALDRI si nei til en tur paa martins:P hahah...kan du ikke bare droye noen maaneder med aa feire, eller komme ned hit en tur?! :)Savner deg <3

Legg inn en kommentar