søndag 31. januar 2010

Children's Dream

Jeg og Charlotte, en jente fra London, har nå jobbet på prosjektet vårt, Childrens Dream i 1 uke. Virker som ett prosjekt som har vært heldig å fått endel donasjoner fra snille folk i europa, lokalene er veldig fine (til å være i Kambosja) og det er rellativt god plass. Vår nye «sjef» Angi, virker som en hyggelig dame, men hun er en Tysk dame som vet akkurat hvordan hun vil ha det!! Så pass på å ikke legg saksa i feil hylle:P eller heng hoppetauene på feil spiker og for all del husk å putte luen til «The most important child of the day» i hylle 2 og ikke 1!! hehe..

Children's dream er en Engelsk språklig barnehage, og da går all undervisning og lek på engelsk Timen starter kl 08.00 så da må jeg være på prosjektet 07:50 og det tar ca 20-25 min å sykkle dit. Charlotte og jeg har pause fra ca 10:40 der vi sykkler hjem, før vi drar tilbake igjen til 13:50 og starter andre økt. Vi starter dagen med en liten morgen sirkel. «Good morning girls, good morning boys. How are you today? Good morning girls, godmorning boys, we are fine and now we play!» Deretter velger vi «The most important child of the day» som går med «Happy life» lue hele dagen. Han/hun får lov å tenne stearinlysene og hente gitaren. Dette er noe vi gjør hver dag og etter det er det en jobbe økt. (Nå fortiden jobber vi med primær fargene). 1 time senere er det pause med en liten matbit. Mat stunden er et helt kapittel for seg selv. Her i Kambodia finnes det nemlig ingen rutiner på spising, dette er noe Mrs. Angi vil gjøre noe med. Så barna må plassere stoler og bord på en linje, deretter sitte å vente til alle har fått mat før de kan begynne å spise - en kornblanding med banan og melk/juce, som de overhode ikke liker.. Er så gøy å se på alle grimasene... hahaha.. Men folket her har masse problemer pga feil ernæring, så det er veldig bra å gjennomføre dette. Etter maten er det leking med rokkeringer. Deretter inn igjen og leke litt i en av de «3 rommene» vi har. Vi avslutter med sirkel der vi synger Khemer sang eller hører på noen engelske sanger.

Det som er så utrolig gøy her, er at jeg allerede ser forbedringer etter bare 1 uke. Barn i Kambodsja har virkelig ingen oppdragelse, de får gjøre hva de vil når de vil, spise når som helst, hvor som helst. Men i barnehagen med Angi, må man følge regler. Bare på denne uken har de blitt flinke til å stå i kø å vente, si «takk» når de får noe, lært endel med rokkeringer og de har lært om farger. I og med at vi bare snakker engelsk til barna skjønner jeg at de syns det kan vere litt vanskelig til tider, men de blir flinkere og flinkere hele tiden. De er så HERLIGE !! :D

Bilder av de herlige barna som elsker å bli tatt bilde av :)
5 kommentarer:

madicken sa...

herreguuud så nydelige barn!!

SANDRA sa...

Nydelige barn ja, må slenge meg på den ;)
Åhh må være herlig å se dem bli flinke og vite at det er deres fortjeneste. <3
Er det blitt noe " Yellow, Yellow. I see something yellow" Må vel det når dere har om fargene..!
87 dager eller noe sånn til du er hjemme..

Anonym sa...

Hei

Hyggelig at du trives..
Jeg liker også Siam Reap veldig godt..
Som kommentar, du har besøkt den vietnamesiske floating village. Prøv også å få besøkt Khmer sin floating village, helt forskjellig..

Det er et romantisk vannfall ved de tusen lingas..

Kos deg, hilser fra Kerala, India

T

Lise sa...

Heihei :)
Hyggelig aa hore!!
Jeg har det kjempe fint og takk for tipset:)

Er du i India? Hun jeg deler rom med her skal videre til india og lurer paa om du har noen tips til henne ogsaa, noen steder som er bra aa besoke? :)

Lise sa...

og Sandra, fint med nedtellings liste:P haha! du er sot <3 har ikke blitt saa mye av den sangen enda, men bare vent:)

Legg inn en kommentar