mandag 22. mars 2010

Internasjonal kvinnedag – Tur med Ange

På mandag gikk turen med Tuktuk mot "Tonelesap" (vannreservoar/ innsjø) med sjefen min Ange og Charlotte. Hun ville vise oss den andre siden av Siem Reap, den fattige siden. Hvordan fattigfolk egentlig lever og hvor rike folket inne i Siem Reaps by egentlig er iforhold.

Ange hadde med en stor søppelsekk med mangoer fra hagen hennes, som vi delte ut til en del av de fattige barna vi møtte på veien. Får så vondt av å se hvordan folk lever i falleferdige plankeskur ved vannet. Hvordan de bruker det samme vannet fra elva til å vaske seg, koke mat, drikke, bade, gå på do i... ikke rart elva er skitten og folk syke. Selv om jeg syns veldig synd på alle barna, var det fint å oppleve denne siden av byen også. På vei hjem dro vi innom en skole der 3 av studentene Ange betaler skolegangen for går på skole. En utrolig fin skolebygning og vi snakket med mange av elevene, lærere og de som driver skolen. Vi var innom et sted man kan sammenligne med en "kirkegård". De putter asken til folk som har nok penger inn i fine, utsmukkede "hundehus lignende" bygninger. Deretter spanderte hun lunch på oss før vi dro hjem til Ange for å se huset hennes å spise litt «kaffemat». Utrolig fin dag, vi fikk både se en annen side av Siem Reap og av sjefen vår :)

Charlottes siste dag på jobben som volunteer er fredag, så Ange ville ta oss med ut på middag for en takk for at vi begge har jobbet hos henne de siste 2 måndene. En utrolig hyggelig kveld igjen. Ange «varme» side kom frem og hun behandler oss nesten som barnebarna hennes, hvordan hun snakker med oss og hvordan hun prøver å prakke på oss alt vi kan klare å spise, så utrolig søtt.

Luksus på høyt nivå....
Herligste lille ungen som var full av ris

Skole - flytende på vannet som alle husene

Plankeskur - også kaldt hus Gravkamerene - utrolig fine å se på

Det er dette munkene bruker penger på, før de igjen brenner alt ned

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar