torsdag 25. mars 2010

Angkor Wat og Anges bursdag

I dag hadde vi en utrolig herlig dag og alle barna fra begge gruppene kom til "morning-class" så vi kunne dra til Angkor Wat med 5 TukTuker. Vi startet dagen med å overaske Ange med en bursdag sang og et bursdagskort vi har brukt noen dager på å lage. Alle barna har fargelagt bokstaver «Happy Birthday Ange» som vi satt sammen til en bok og på forsiden, bilder av barna som holder bokstavene opp, utrolig søtt. Ange har gjennom de 2 siste måndene sagt at hun liker Charlottes og min «You are my sunshine» versjon, men at hun aldri vil få gåsehud og tårer i øyekroken. (som hun alltid fikk når hun hørte Eifia, den forrige volunteerens egenkomponerte sang). Meeen idag når hun så alle de herlige 20 barna synge «You are my sunshine» med oss «voksne» begynte hun faktisk å gråte. (Men jeg må faktisk si at det var utrolig søtt å høre på og se dem gjøre alle bevegelsene).

Det var ikke like lett å dette til, brukte rundt 30 min på bare å få de til å stå stille

Siden Charlotte har vært syk, og enda ikke kommet seg til Vietnam, inviterte vi også henne med på turen. Så koslig å ha henne tilbake, selv om jeg bare har jobbet 1,5 uker uten henne merker jeg stor forskjell. Barna storkoste seg i tuktuken, mens vi kjørte «den lille runden» rundt Angkor Wat. De bablet i vei på Khmer og jeg og Charlotte som satt i samme Tuktuk'n med 4 av barna jattet med så god vi kunne. Alt var så spennende og jeg tror ikke det var 1 sekund de ikke snakket. Under lunchen så vi ihvertfall at de var fornøyde, endelig fikk de vanlig mat (ris og noe kjøtt greier) og ikke kornblandingen vi alltid gir dem i klasserommet (Ange har en teori og å prøve å gjøre kostholdet deres sunnere). Koslig dag både for store og små.

Lunch tid


Senere på kvelden inviterte Ange, Charlotte og meg ut på middag. Det var jo tross alt bursdagen hennes og til tider tror jeg hun kanskje føler seg litt ensom her nede, 66 år i Kambodsja og her nede, ingen som gratulerer deg med dagen, ingen feirer bursdag, de fleste vet ikke engang hvilken dag de fyller år. Ange, Charlotte, Somnang (en Khemer mann hun jobber med) og jeg dro på en veldig fin fransk-aktig restaurant, der vi spiste lam og pasta, is og egentlig alt vi kunne få plass til. Ange er virkelig generøs de gangene vi har vært ute med henne :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar