mandag 6. september 2010

Risøya Folkehøyskole

Dette året gikk turen til Risøya Folkehøyskole.  4 måneder på reisefot i Asia var ikke nok, derfor fant jeg ut at en ettårig linje på reiseliv hadde passet midt i blinken for å kunne karre til seg litt poeng i samme slengen! Her skal vi lære om hvordan man planlegger turer, økonomi, guiding og viktigste punktet  : VI SKAL REISE MASSE. Første turen går til Barcelona  11 november. Der det blir en del sightseeing, shopping og vi skal innom fotballbanen å se fotballkamp. Kan tenke meg det blir liv. Tur nr 2 er i slutten av januar og er høydepunktet på oppholdet, vi skal nemmelig til Kenya i Afrika. Alle i klassen gleder seg veldig til en tur til varme strøk, der vi skal på safari :D Tredje turen går til Skottland, der vi skal kjøre tog gjennom landet . 3 Helt forskjellige turer. Gleder meg masse.
Ellers har skolen tidenes beliggenhet rett ved vannet. Vi er litt isolert i en liten boble på en liten øy, men vi har masse muligheter innenfor sjøsport. Vi er i grunn ganske sporty. Det blir en del vollyball, fine muligheter for å jogge, vi paddler og ror store trebåter helt til vi får blemmer i hendene. Ellers føles det jo ut som vi spiser hele tiden og en del dø tid med fantasi, kort og biljard er vel det som fyller hverdagen.
Denne uka har vi hatt Terje-vigen uke, der målet har vært å bli kjent og skjønne hvordan det var å komme seg frem i gammledager. Vi fant ut at man ble ganske sliten av å ro i trebåt. Vi fikk vel båten opp i 3-4 knop og i den farten kunne vi komt til Danmark på 32 timer ( noe som tar 2 timer med en vanlig stor ferje båt).  Vi var utrolig heldige med været :D
Hovedbygget hvor vi har de fleste teoritimene våre og kantina og gymsalen.
Badeplassen

Vi var ute på en liten paddletur

Her var vi ute på rotur hele dagen - mange fine blemmer

Her rodde vi i store trebåter slik som de gjorde i gammledager

2 kommentarer:

Gamlisene i Morellvn 8 sa...

Hei Lise, flotters - så er du igang igjen, fine bilder og positive kommentarer fra det blide-sørland. Kos deg på den "øde øya" med seilbåter, kjekke gutter og gjeiter inne på øya di. Ser ut som du kommer til å bli en riktig tøffing på dette året, de årene på den robåten så SVÆRE og TUNGE ut. Vi ser frem til flere historeier, ha det riktig bra - klemmer fra oss alle i Morellveien.

Folkehøgskolene sa...

Kjekt å lese om de første dagene på folkehøgskolen! Lykke til med resten av skoleåret :) Og del gjerne noen bilder med oss på facebooksiden Alle Folkehøgskolene i Norge!

Legg inn en kommentar