fredag 25. mars 2011

Krakow - Budapest

Vi startet tøfft med nattoget til Ungarn, Budapest. Det var ikke akkurat tidenes nattesøvn der vi var 4-5 som delte en kupe der vi desperat prøvde å sove, men mer eller mindre fikk kink i nakken i forsøket. Da var det bra jeg hadde kjøpt meg en ”kose-sau” som man kan slå ut til en hodepute.

Budapest er et sted jeg gjerne kan reise til igjen. Super fornøyd med oppholdet!!! :D Første dagen dro vi på en gratis tur med en guaid som viste oss rundt i byen. Julianne og jeg tok oss en tur til Stefans basilikanen og tittet på Stefans høyre hånd, som er 1000 år gammel. Vi bodde på ”Thumbs up”, når vi gikk opp trappene fikk vi en klump i halsen om at det var tidenes stussligste og creepy sted, men når vi først kom inn var det helt fint for å være hostell å være. En stor takk til karen som jobbet der som var super. Kan anbefales å bo der.

Dag 2 fant jeg ut at jeg helst ville gjøre akkurat det jeg ville gjøre siden det ikke helt ble som jeg tenke dagen før. Jeg dro med meg Gunnar til Parlamentet halv 10, der vi fant ut at vi ikke kunne komme på omvisning før halv 12. Derfor dro vi opp på Fiskebastionen og Mathias kirken og koste oss i sola og spiste is. Det var tidenes utsikt og vi hadde det supert. Deretter dro vi på omvisning som var supert. Parlamentet var fantastisk, men ble litt skuffet over at vi ikke fikk sett litt mer. Parlamentet er dekket med 40kg gull, der alle veggene i bygget er dekket av 1mm lag med gull. Vi fant oss en super koslig spisegate der vi spiste god lunch. Senere møtte vi noen av de andre og tok Massage, utrolig deilig. Når vi skulle spise middag var det en og en som falt av i kappløpet om å komme først frem. Så det endte med at Gunnar, Stefan og jeg spiste en god middag. På kvelden tok vi også en tur til Hero Squere, der plassen var lyst opp og det var kjempe fint. Budapest kan anbefales til ALLE !!! :D
Venter på togetFiskebastionenMasse gull inne på Parlamentet
Det var litt kaldt, så vi tok en titt på varme kilder, men badet ikke.
Vi endte heller opp med en masasje :D
Hero Squere på kveldstid :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar