torsdag 13. januar 2011

Full fart på Safari

Julianne, Elin og jeg tasset trøtte opp til safari bilen 0630. Tidlig og uten frokost måtte vi ut på slettene for å se om vi kunne få øye på noen dyr. Om vi var heldige en løve eller 2. Det første som møtte oss var en gjeng elefanter på nært hold, som krysset veien. Der etter en flokk med gaseller, noen aper som gravde i møkk og en giraff i full fart. Alle mye nærmere enn gårsdagen. Plutselig fikk Marie øye på en hyijene. Motoren stanset og vi fikk 2 hygjener på veldig nært hold. Helt utrolig, og Ali, sjåføren vår, sa at dette var noen utrolig sjenerte dyr så vi var utrolig heldige som fikk de på så nært hold. Alle i bilen var storfornøyde. Brått begynte Ali og walki talkien hans å ha en rask samtale der Swahili ordene ble slengt frem og tilbake i full fart. Er det noen som har sett noe?? Brått ble hele bilen vrengt i en rask u-sving og vi kjørte som noen gale bortover de ujevne røde veiene. Det var helt syk opplevelse og vi ante jo ikke helt hva som foregikk. Plutselig ble det et kappløp med mange av de andre Safari bilene og brått stoppet Ali bilen og pekte ut på en liten bakketopp. Der oppe var det 2 Geoparder som hadde sett seg ut middagen for dagen, en gaselle flokk. Utrolig! Bilene bare strømmet til og Geopardene fikk et stort publikum.
Gutta på tur :)

Et av høydepunktene - Geoparder
Utsikt fra hotellet
Tidenes fineste elefant bilde tatt av Julianne
Mange forskjellige dyr å se i varmen

Super fornøyde kom vi tilbake til hotellet for en deilig frokost og litt basseng liv. Når vi lå på solsengene hadde vi den utsikten. I bakgrunnen av bassenget var det et stort vannhull som mange dyr, da spesielt elefanter ble tiltrukket til. Og som timene gikk kom det også giraffer, sebraer og gaseller strømmene til. Utsikten kan bare ikke beskrives.
Avslappning mellom safarirundene
tidenes utsikt når man lå å solte seg

Safarituren på ettermiddagen hadde ikke sjanse i havet til å overgå tur nr e . Vi fikk ikke øye på så mange dyr men de to gangene vi fikk dyrene på nært hold skal vi ikke klage. Vi fikk to store han-strutser på nært hold og alle bevegelsene de gjorde med hodet var helt fascinerende. Hodet klarte de til og med å snurre rundt beina, fascinerende dyr. Stopp nr to var elefanter, som vi i grunn begynte å bli litt lei av. Men denne gangen fant vi de langs et vannhull og det var gøy å se hvordan de sprutet vann ut av snabelen. Utrolig fin solnedgang. Begge dagene har jeg følt jeg har vært en del av Løvenes Konge filmene, det var helt utrolig å få oppleve noe som man bare har sett på en tv skjerm.
Ps: anbefaler å ta med kikkert!
Flott tur og utrolig solnedgang

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar