mandag 2. juni 2014

Solfylte dager i Rio :)

Endelig var det strålende sol og vi var klare for å oppleve de to sørste atraksjonene, Kristus statuen og Sukker toppen (Sugerloaf / pain sucre). Greit å vite hva atraksjonene heter på portugisisk, for engelsk kunnskapene i dette landet er ikke så meget å skryte av. Men selv om de ikke er gode i engelsk er de fleste utrolige hjelpsomme og jeg tror aldri jeg har vært i et land der så mange mennesker stopper på gata å spør om du trenger hjelp :) Syns man bildene fra Rios atraksjoner er flotte, er det bare å dra for det er enda flottere i virkeligheten med utsikt over hele byen.


Vi startet dagen med å ta bussen mot Kristus statuen på Cocoradofjellet. Toget hadde ikke ledige biletter før 2 timer senere så vi valgte å dra med mini van. Det er helt trygt og du stopper flere steder på veien opp til jesus statuen og tar flotte bilder. Kristus statuen er en markering for Brasilsk hundre års uavhengighet fra Portugal i 1922. Statuen er 30 meter høy og for en utrolig flott utsikt. Vi slapp unnav alt som heter kø for å komme opp, men det var mer enn nok folk på toppen. Vi fikk oss en ny «60års gammel venn» som var veldig hyggelig, men haloooo hvorfor blir vi ikke kjent med noen ungdommer på vår alder?



Dagens andre høydepunkt var sukkertoppen. Vi endte med å ta en taxi i ca 30 min fra jesus statuen til sukkertoppen som kostes oss 30 R (ca. 30x3 = 90 nok). Taxi turen var verdt bryet ved å bytte ulike busser. Heldige oss hadde studenkort og betalte 31 R istedenfor 62 R. Fra sukkertoppen så vi utover Copacabana og over til Kristusstatuen som vi akkurat hadde vært på. Utsikten var bare ENDA flottere enn den flotte utsikten fra Jesusstatuen. Sola skinte, himmelen var blå og vi storkoste oss på toppen. Dette er virkelig hva jeg kom til Rio for å se!! :):)
Kristus statuen
 Endelig på toppen :D
 Glimter statuen  det fjerne 
 flott utsikt
 Nyter utsikten :)
 Neste stopp sukkertoppen :)
 Utsikt mot Kristusstatuen 
vi avsluttet Rio med tidenes flotteste solnedgang på Ipanema :D Hade bra Rio - haloooo Iguasua falls

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar