lørdag 31. mai 2014

Sommerkos i regnfulle Rio :)

Når vi fant ut vi skulle på backpacking fant vi fort ut at det er mange gode grunner til å dra til Rio De Janeiro. Flotte bygninger, flotte utkiksplasser og lange strender. Det vi ikke hadde forventet var at vi skulle hakke tenner og traske rundt i plaskende regn i våre flotte regnponsjoer. Men men det blir ikke mere morro enn man lager sjæl, er det ikke det de
Utsikts post - Beach Lebanon
 Sommerkos i regnfulle Rio - Ipanema
Deiger meg på stranda i 20 grader
Mandag kveld ankom vi flyplassen i Rio og tok en blå buss ca. 1time fra flyplassen. Vi bodde på hostellet Mango tree som var rent, grei pris og veldig sentralt på Ipanema beach. Brasil har milevis med strender der de fleste har hørt om Copacabana, mens Ipanema stranda som vi bodde like ved er faktisk kåret til verdens beste strand. Strendene er markert med tårn med tall og vi bodde rett ved tårn 9. Strendene var flotte, men pga været ble det bare 2 timer soling. Om vi ikke teller med når vi la oss på stranda i plaskende regn i ponsjoene våre.

De første dagene gikk med til å utforske byen. Vi var i mange kirker, gikk langs strendene, spiste god mat, satt i de fargede trappene i Lapa street og så på den flotte utsikten fra Sant Theresa. Anbefales. Byen har mange favelaer (fattige strøk) og vi bestemte oss for å ta en tur for å se hvordan de fattige folkene i Rio bor. Guaiden var så flink og vi lærte om hvordan disse menneskene bor, hvordan de klipper av eletriske ledninger for å slippe å betale strømregning og at folk som bor i favelaer er helt normale mennesker.
 Flotte fargetrapper i Lapa street
 Hallo Brasil
 Utsikt over Rios største favela
 Strømledninger kan alltids klippes i
Caprinias i favelaen

fredag 30. mai 2014

Brasil, Bolivia og Peru :)

Denne gangen ble det 1 maaneds svipptur til Soor Amerika. Det blir en hektisk maaned, masse aa see aa gjore. Turen gaar fra Norge til Rio, Iguasua falls (baade brasilsk og argentinsk side), videre til bolivia og Potosi, Puno og La Paz, for vi avslutter i Peru der turen gaar til Cusco og Lima. Har vi bokket alt riktig og alt klaffer skal vi ha en klapp paa skulderen og en skaal for det :)

Bilder og litt flere oppdateringer kommer naar jeg faar nett paa reise pcen :)