tirsdag 26. oktober 2010

Kristiansand turer

I oktober har turen gått 2 ganger til Kristiansand. Vi trykket oss sammen i skolens minibuss, satte på musikken og brukte ca 1t og 40 minutter før vi endte opp i Kristiansand. Den ene turen, 26.11 gikk til Kristiansand dyrepark der vi først fikk en times omvisning i parken (der vi bl.a holdt en kveleslange) før vi var med å så på mating av noen av rovdyrene: Gaupe, Jerv, Fjellrev og Ulver. Fin omvisning og nesten folketomt på denne tiden av året. Vi så også på ett lite geite-show. Turen var en suksess. Smarteste vi har gjort i reiselivsklassen til nå, og vi endte turen til det ny åpnede IKEA sentere, som vist nok skal være Norges største i Norge.  
Geite show

En liten titt på hva som skal vente oss i Afrika
Mating av gaupene
Reiseliv i Kardemomme by
Kardemomme by - Kafeliv

Kan nesten ikke vente til å dra på ekte Safari i Kenya

Den andre turen russlet vi rundt i Kristiansand by, den 19 oktober. Tittet litt rund og koste oss i det fine været før vi tok turen litt oppover i heia til Baneheia. Utrolig fint sted, gikk rundt et lite vann før veien førte oss tilbake til bilen. Baneheia er kjent for et drap på 2 små jenter for noen år siden, der de hadde gjemt likene i et hull i et fjell og dekket over med kvist. Selv om det er ille å tenke på drapet, var det et utrolig fint område og mange fine tur muligheter.
Klassen i Kristiansand

Leking i fontenen for å teste ut hvor vanntette de forskjellige skoene våre var


Baneheia

Velykket turer. Endelig kommer Reiseliv seg litt ut av klasserommet! ;)

søndag 24. oktober 2010

Besøks fra Danmark !

Helgen Sandra kom på besøk la den første snøen seg her på Risøya. Det ble utrolig vakkert, men på samme måte er det litt for tidlig med snø allerede i november, kan godt vente til desember. Jeg tok med Sandra i båtfører timen, da vi kjørte Risøy-båten og lærte om redning – mann over bord. En fin tur! Helgen ble en kose-helg med jentekveld med chips og godis. Deilig.
Skolen første vinterdag
Mann over bord øving
Ombord på Risøy med Sandra
Sandra på besøk
Toppen av Langehei
Litt for mye snø
På lørdags seminaret gikk turen opp til Langhei. Fin tur. Lørdagskvelden hadde klassen min den første elevkvelden, som ble langt mer vellykket enn noen av oss hadde forventet. Etter all uenighet og frem og tilbake med temaer, fikk vi gjennomført en fin kveld. Badtast – Barnebursdag. De fleste hadde vært kreative når det gjaldt kostyme og det virket som de fleste koste seg. Vi hadde lagt opp hele kvelden etter hva man gjør i en barnebursdag. Vi startet med fisking av godteposer og fortsatte med forskjellige leker rundt om i gymsalen. Utrolig morsomt å se hvor engasjerte folk ble.
Julianne
Elin og Anja


Gutta har kledd seg ut
Fisking av gotteriposer

Ble en velykket kveld. Men jeg hadde ikke helt fått med meg at det skulle være barnebursdag, før jeg så alle var utkledd som unger...

lørdag 16. oktober 2010

Geitene, gutta og Lise

Erlend, Nicolai og jeg fant ut at det ble for dumt å sitte inne i det fine høstværet en søndag i midten av oktober, når alle de andre sov. Derfor bestemte vi oss for å besøke geitene. Fikk oss i grunn en haug med nye venner. Utrolig hvor tamme geitene er. De er så utrolig oppmerksomhetssyke at man fort blir sittende en stund. Vi russlet ut i 10 tiden og var vel ikke tilbake til skolen før det nesten var middag i 2 tiden, tror det var mange som angret på at de ikke ble med på den fine turen vår, etter en titt på bildene  :)
Geita "mini"

De vet hvordan man tar seg til rette
Hadde litt geite-teka...
I motsettning til Nicolai ???