fredag 19. februar 2010

Mye styr for å ri på en elefant!

Elefant tur til Sen Monorom. Vet egentlig ikke helt hvor jeg skal begynne, for denne langhelgen har virkelig vœrt noe for seg selv – en tur jeg ALDRI kommer til å glemme. For å si det sånn, skulle det ikke vœre så lett å komme seg til Sen Monorom for å ri en tur på elefanter inni ingenmansland. Men vi fikk ihvertfall sett hvordan det er å leve i en virkelig Kambodsjansk bygd som ikke er så turist invandert som Seam Reap. Og vi fikk oss en god latter J

DAG 1
Endelig var fredagen kommet og vekkeklokka ringte 05.45, på tide å stå opp i mørket. Vi slepte oss i halvsøvne bort til Ankor school, der bussen skulle plukke oss opp kl 06.30, men som man må huske er vi I Kambodsja, tid og avtaler er noe som ikke eksisterer. 1 time senere kom det en liten falleferdig van å plukket oss opp. Vi trodde dette var den vœrste bussen vi skulle kjøre, men da tok vi rimelig feil. For etterhvert som dagen gikk ble standaren bare lavere og lavere og denne stakkarslige lille vanen var mer eller mindre luksus iforhold til hva vi hadde i vente.



Soloppgang i Siem Reap

Utsikten var flott i starten

Etter mye styr fikk vi skiftet buss til en litt større buss, der vi fikk øynene opp for kulturforskjellen fra Norge til Kambodsja. Mens vi kjørte mer og mer bort fra sivilisasjonen, begynnte folk allerede å bli tissatrengte og vi fikk se mange morsomheter for hvordan man fikser det problemet. Om folket har sjangsen, tisser de jo selvfølgelig rett uten for bussen, gjerne på en søppelhaug, men om dette ikke er en mulighet, er det utrolig hva man kan bruke en tom sprit boks til…. Eller en liten plastikpose…


Hva man ikke har med seg paa bussen

Flunkende ny airkondition

Målet vårt for dagen var Monulkin provinsen, Sen Monorom. Men så langt klarte vi ikke å komme… Etter buss nr 2 var vi støkk I Kobaig Cham, her vi måtte løpe opp og ned gatene i varmen 100 ganger for å finne noen folk som faktisk kunne fortelle oss hvordan vi kunne komme oss videre, når vi kunne komme oss videre og hvor mye det kostet. Dette var tydligvis ikke så lett, for vi endte opp med forskjellige svar fra alle folk vi snakket med. Etter å ha snakket med 10-20 forskjellige folk i busser/biler, blitt forfulgt av en mann som ville gi oss en dårlig pris for å komme oss frem, fant vi en utrolig hyggelig mann som kunne fortelle oss at vi ikke kom til å rekke frem til målet vårt, men mest sannsynelig måtte stoppe I Snoul.

Noen var litt trotte

Buss nr 3 var den farligste bussen jeg noen gang har sittet på med I hele mitt liv og jeg håper jeg aldri må oppleve noe lignende igjen. Bussen kjørte i 110 på små hompette veier i ingenmansland og vi var klemt inn på bakerste rad. Så hver gang han kjørte over en homp, hoppet vi opp og ned, noe som var gøy i starten… Helt til vi traff taket med et smel, armlena med et krœsj (de ble ødlagt) og ribeina lagde fine knekkelyder…Her trenger man ikke å hoppe utfor et stup på 13m for å skade kroppen, her holder det med å sitte på en buss… Vi trodde den verste turen var over og hadde en god latter på vei ut av bussen, men den stoppet raskt når vi så hvor vi var.. I midten av ingenmansland –SNOUL !!!!!!

SNOUL- SKITTNESTE PLASSEN JEG NOEN GANG HAR SETT I HELE MITT LIV. Kan ikke anbefales å dra ditt for hverken rotter, mus, eller mennesker! Slitne som vi var trasket vi gatelangs mens det bare ble mørkere å mørkere. Helt til vi fant 2 hostel som er de 2 vœrste stedene jeg noen gang har sett I hele mitt liv…kan ikke beskrives med ord!!! Vi tokk beina fatt igjen, fordi vi følte det nesten kunne vœre tryggere å sove ute enn på disse hostellene. Når vi omsider fant et fint stort hotell mellom alle skittne bygninger og nedrusta biler, har jeg virkelig ikke ord for hvor glad jeg ble. Klœrne våre var bokstavelitalt HELT dekket av rød sand og luktet dritt, men det var ikke annet enn å le av det:P haha Etter en lang, slitsom, men utrolig morsom ( når jeg tenker tilbake på det) dag fikk vi endelig lagt oss i en seng og slappet av!!! :DSentrum av Snoul

Moderne ?
Rent og pent ?

Vi trodde vi matte bo her- HELDIGVIS IKKE!!!
Leting etter et sted aa sove-paa gata kanskje?

3 kommentarer:

Gunnar sa...

Glad at dere er hele tilbake i "storbyen", og hjemme i trehytta i Siam Reap som kansje ikke er så allerværst alikavell.. Hva med å kjøpe en "pakketur" hos hun norske jenta på SoriaMoria hotellet borti gata fra dere nestegang dere skal på utflukt. Kansje litt dyrere men sikkert 1000% tryggere når man har med guide i aircon-buss !!! Hvordan var elefantene mon tro, hadde de blitt badet og parfymert føre de fine frøkenene kom???

Sandra sa...

Såpass ja..
Dette hørtes ikke ut som den beste luksusen nei, men som du sier selv -->det blir gode historier :)
Bra dere overlevde, var redd for at plutselig blogginnlegget skulle slutte brått fordi dere ble dårlige.. haha ;) Neida, tøffe jenter dere!

Lise sa...

Vi overlevde - heldigvis:D Tar litt tid aa legge opp hele turen her men elefant historien kommer snart den aa:D saa ikke ver redd Sandra:P hahah...innleggende fortsetter aa puttre inn ... hihi :)

Legg inn en kommentar